Slimmens Consultancy, Specialist in Backoffice PerformanceFor Excellence in Operations voor backoffices van verzekeraars en pensioenfondsen
Slimmens Consultancy BVVisie van Slimmens Consultancy BVDe dienstverlening van Slimmens ConsultancyArtikelen gepubliceerd door Slimmens Consultancy

 

 

Excellent

firms don't

believe in

excellence

- only in

constant

improvement

and constant

change

-

Tom Peters

 

 

If it ain’t broke, don’t replace it!

Verlengen van de levensduur van legacysystemen is reële optie bij verzekeraars

BankingReview

F. Slimmens, E. van Benthem en F. Liem

Verzekeraars onderkennen meer dan ooit dat een goede performance en het leveren van goede service essentieel zijn voor omzetbehoud en –acceleratie. Er worden vele initiatieven gestart om verbeteringen te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn ketenintegratie, het stroomlijnen van processen en systemen en het aanbieden van producten via alternatieve distributiekanalen of labels.

Bij initiatieven ter verbetering van de bedrijsprestaties of het verhogen van de niveaus van dienstverlening zijn de bestaande administratieve backofficesystemen maar al te vaak een remmende factor. De enorme druk om de backoffice-systemen te verbeteren in combinatie met de grote impact en risico’s hiervan, leidt bij menig verzekeraar tot een ‘bestuurlijke verlamming’. De achterstand op de strategische doelen wordt hierdoor steeds groter.

In dit artikel wordt een oplossing beschreven die steeds meer verzekeraars kiezen: verlengen van de levensduur door middel van het stapsgewijs vernieuwen van backofficesystemen. Onder het motto ‘if it ain’t broke, don’t replace it’ is via deze aanpak vernieuwing mogelijk, waarbij de kosten en risico’s beperkt worden.

Download het hele artikel (135k pdf)

Terug naar overzicht artikelen >>

 

 
     

Vernieuwing

bestaande applicaties

blijkt heel goed

mogelijk te zijn

 
 

Slimmens Consultancy - Contact - Algemene Voorwaarden - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap